Arb. Av. Asuman ULUSOY

Arabuluculuk Daire Başkanlığı Sicil No: 3175

Global Arabuluculuk Merkezi kurucularından olan Arabulucu Asuman Ulusoy, Zonguldak doğumludur. İlk , orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra, 1988 yılında İ.Ü. Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Halen İstanbul Barosuna kayıtlı olarak avukatlık mesleğini sürdürmektedir.

Hukukun çeşitli alanlarında çalışmış , özellikle; Bankacılık hukuku ve yasal takip , İcra iflas hukuku, tazminat hukuku, ticaret hukuku ,borçlar hukuku, aile hukuku, gayrimenkul hukuku, İş hukuku , sözleşmeler hukuku, kooperatif , kat mülkiyeti ve yönetim alanlarında hukuki danışmanlık yapmış ve davaları takip etmiştir

Meslek hayatının önemli bir kısmını bankacılık alanında çalışarak geçiren Ulusoy , 1998-2011 yılları arasında yaklaşık 14 yıl, Hukuk Müşavirliği danışmanlık ,davalar, sözleşme ve teminatlar , Kurumsal Ticari yasal takip alanlarında uzmanlaşarak, Finansbank bünyesinde çeşitli unvanlarda yönetici olarak görev yapmıştır.

27 yıldır müvekkillerini en iyi şekilde temsil eden Ulusoy, 2011 yılından bu yana serbest avukat olarak kendi ofisinde çalışmaya devam etmektedir.

Arabuluculuğun Türk Hukuk sistemine katılmasından sonra, her iki tarafında kazanacağı bir sistem olan Arabuluculuk alanında da uzmanlaşarak hizmet vermek amacı ile Resmi Arabulucu olmaya karar vermiş ve 2015 yılında Okan Üniversitesi’nden almış olduğu Arabuluculuk eğitimini tamamlayarak Adalet Bakanlığı Arabulucular Siciline kayıt olmuştur.